De voordelen van het gebruik van een kledingbak vo
kledingbak

Wat zijn de acceptabele items om te doneren in de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Acceptabele items om te doneren

In de kledingcontainer van het Leger des Heils kunnen kledingstukken worden gedoneerd die schoon, heel en draagbaar zijn. Dit omvat onder andere shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Onacceptabele items om te doneren

Niet-acceptabele items om te doneren zijn kledingstukken die versleten, kapot of bevlekt zijn. Ook ondergoed en sokken worden over het algemeen niet geaccepteerd. Het is belangrijk om bij het doneren van kleding rekening te houden met de staat waarin de items verkeren.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om natte of vervuilde kleding in de kledingcontainer te deponeren. Ook schoenen, tassen en ander niet-textiel materiaal mogen niet worden achtergelaten.

Andere verboden items

Daarnaast is het niet toegestaan om afval, speelgoed, dekens, kussens of ander huishoudelijk textiel in de kledingcontainer te gooien. Deze items kunnen het recyclingproces verstoren en dienen op de juiste manier te worden afgevoerd.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?



Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?

Er zijn verschillende opties om oude kleding af te geven in Nederland. Een veelvoorkomende manier is om je kleding in te leveren bij kledingcontainers die verspreid staan door het hele land. Deze containers zijn vaak te vinden bij supermarkten, winkelcentra en andere openbare locaties.

Andere opties voor het afgeven van oude kleding

Naast kledingcontainers kun je ook terecht bij kringloopwinkels, tweedehands kledingwinkels en inzamelingsacties van goede doelen. Sommige kledingmerken hebben zelfs een programma waarbij je oude kleding kunt terugbrengen in ruil voor korting op nieuwe aankopen. Het is belangrijk om je oude kleding op een duurzame manier af te geven, zodat het gerecycled kan worden of een tweede leven krijgt.



Meer info: Kleding doneren

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen kledingstukken worden gedeponeerd, zoals shirts, broeken, jassen, en schoenen. Ook accessoires zoals sjaals, hoeden en handschoenen zijn toegestaan.

Niet-kleding items

Het is echter niet toegestaan om niet-kleding items in een kledingcontainer te deponeren, zoals speelgoed, huishoudelijke artikelen, en elektronica. Deze items kunnen het recyclingsproces verstoren en dienen op de juiste manier te worden afgevoerd.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren